Home & Living

UBIQUITI MFI – Talon automaatioseuranta sekä hallinta

Linitxin kaverit ovat lähettäneet meille joitain tietoja kiehtovasta uudesta talon automaatiolaitteista Ubiquitista. Lajike koostuu ‘M’ -luokan verkottuneista laitteista ja jokaisessa MPOR: ssa voi olla jopa 3 anturia.

Nämä ‘M’ -luokan gadgetit käyttävät Linuxia, jotta voit ssh niihin (oletuskäyttäjätunnus sekä UBNT/UBNT: n salasana), jos haluat käyttää niitä erillisessä tilassa. Lue yleiskatsaus sekä laitteistosta että ohjelmistosta…

MPORT – tarjoaa pääsyn moniin antureihin ja releisiin. Jopa 3 yksityistä anturia tarjotaan kokonaisuudessaan, mutta tarjotaan vain yksi digitaalinen I/O, ja se sisältyy maksimianturin määrään.

Mport Serial – tarjoaa etäsarjayhteyden, joka antaa etäsarja -laitteille mahdollisuuden linkittää hallinto -ohjelmistosovellukseen tai päätelaitteiden avaamiseen hallinto -ohjelmistosta.

MPOWER- MPOWER on saatavana kolmessa kuviossa, mutta olennaisesti ne ovat kaikki täsmälleen samat ja tarjoavat vain erilaisen määrän yksilöllisesti vaihdettavia portteja. MPOWER MINI: llä on yksi portti, Mpowerilla on kolme porttia sekä MPOWER PRO: lla kahdeksan. Näiden valtava haitta on valitettavasti Yhdysvaltojen tyylisirkujen hyödyntäminen. Ehdottomasti pro -suunnittelulle olisi ollut paljon parempi käyttää IEC -tyylisiä liittimiä.

Näissä välineissä on kuitenkin todella kiehtovaa, että sen lisäksi, että heillä on johdotettu Ethernet, ne ovat samoin wifi (b/g/n). Tämä tarkoittaa, että pystyt hyödyntämään näitä missä tahansa, että sinulla on sähköpistorasia. Mport -sarja sisältää kiinnittyvän antennin ja myös ulkopistorasian. Asennuksen aikana, koska kaikki MPORT: t lähetetään täsmälleen samalla IP -osoitteella, konfiguroimme ne vaikean langallisen Ethernet -portin kautta niiden WiFI: n hyödyntämiseksi linkittämään ensisijaiseen järjestelmään. Edellyttäen, että käytät täsmälleen samaa käyttäjänimi/salasanayhdistelmä molemmissa hallintajärjestelmissä, sinulla ei pitäisi olla ongelmia tällaisten välineiden määrittämisessä.

Anturit – Tällä hetkellä on saatavana neljä erilaista anturia, vaikka liiketunnistimen on saatavana sekä seinässä että kattoasennusversioissa. Anturit käyttävät CAT5 -kaapelia linkittääksesi Mportin anturiportteihin, jotka ovat värillisiä sinisiä. Vaikka liittimet ovat CAT5: tä, ne eivät ole menetelmäverkossa, joka kykenee.

Ovi -anturi – on yksinkertainen ruokkikytkin, joka voi olla päivänkakkara ketjutettu, Daisy -ketjuttaminen aiheuttaa kuitenkin vain yhden “jonkinlaisen tapahtuman tässä paikassa”, joka raportoi tehokkaasti yhtenä anturina. Ovi -anturi on kytketty I: lle sekä O -tulottetun liitäntälohkoon ja sitten kytkettynä kolmanteen anturiporttiin.

Seinä/kattoanturit – seinä sekä kattoanturit hyödyntävät sekä infra -punaisia ​​että mikroaaltoantureita liikkeen määrittämiseksi, vaikka tämä on määritettävissä hyppääjien kautta. Voit myös määrittää, syttyykö LED ylös havaitsemiseen, tämä on oletuksena pois päältä.

Lämpötila -anturi – Lämpötila -anturi palauttaa tietysti nykyisen lämpötilan tietyssä paikassa. Lämpötilaraportointi voi olla esillä Centricadessa tai Fahrenheitissä hallinto -ohjelmistosta.

Nykyinen anturi – Nykyinen anturi voi raportoida laitteen hyödyntämän sähkön. Anturin silmukka aukeaa samoin kuin kaapeli, ja silloin silmukka on suljettu. Sinun on kuitenkin asetettava joko online- tai neutraali kaapeli vain silmukkaan, ei molemmille. Tämä tarkoittaa, että virtajohdolla ei liu’uttaa nopeasti laitteen käytön määrittämiseksi.

Ohjelmisto – Hallintaohjelmistosovellus on kirjoitettu Java -sovelluksessa, joka tarjoaa joustavuuden asentamiseen ja suoritetaan sitä Linuxin, OS X: n ja Windowsin alla. Ohjelmistosovelluksessa ei ole perinteistä käyttöliittymää, mutta se tarjoaa käyttöliittymän nykyaikaisen verkkoselaimen kautta. Itse rajapinta tekee JavaScriptin raskasta hyödyntämistä nesteen ja reaktiivisen kokemuksen aikaansaamiseksi. Voit lisätä rutiineja siten, että esimerkiksi liiketunnistimen laukaisimet tapahtuvat vain tietyinä vuorokauden tai yön aikana. Voit myös tehdä liipaisimista ehdollisen muiden tapahtumien perusteella. Joten esimerkiksi saatat tarvita kahden erilaisen liikkeen anturin laukaisemisen ennen hälytyksen sähköpostin lähettämistä. Aivan kuten Ubiquitin muut hallintasovellukset, jos olet käyttänyt niitä, näet samankaltaisuuden, voit tonnia omia pohjapiirroksiasi tai 3D -rendereita ja asettaa anturit oikein niihin.

Hallinto-ohjelmistosovellus hyödyntää MongoDB: tä taustavarastointiin ja vaikka 32-bittisen käyttöjärjestelmän hyödyntäminen toimii, sitä ei suositella. Riippuen tarkalleen, kuinka monta anturia sinulla on, voit saavuttaa 32-bittisiin järjestelmiin asetetun tietokannan 2 Gt: n kokorajan. Vaikka 32-bittinen käyttöjärjestelmää ei ole virallisesti tuettuja Ubiquitille, ovat todenneet, että ne eivät estä aktiivisesti käyttöä tällaisissa järjestelmissä.

MFI: n hallintaohjelmistosovelluksen suurin ongelma on todellaSovellusliittymän puute, jonka avulla ohjelmistosovellus voi puhua kolmannen juhlajärjestelmän kanssa. MFI -järjestelmä toimii erikseen, mikä ei ole todella sopiva integrointiin muihin järjestelmiin. Kaikkialla on todettu, että ne rakentavat Androidia samoin kuin iOS -asiakassovelluksia, joten sovellusliittymän toivo on välähde.

Ohjelmaa ei ole mitään syytä, ettet ehkä hyödynnä alla olevassa osassa selitettyä tekniikkaa tämän rajoituksen ohittamiseksi, mutta tämä sisältää lisätyötä sekä ponnisteluja ja esittelee omat kysymyksensä.

Hakkerointi – Mport -laitteilla on Linuxia ja hyödyntävät Dropbearia SSH -palvelimena. Jos et ole hyödyntänyt hallintaohjelmistosovellusta ja omaksunut Mport -laitteesi, voit käyttää SSH: ta kirjautumaan käyttämällä käyttäjänimiä ja UBNT: n salasanaa. Jos käytät kuitenkin hallintaohjelmistosovellusta, huomaat, että SSH: n käyttäjänimi ja salasana vastaavat kirjautumista järjestelmänvalvojan ohjelmistoon.

Kun olet tehnyt SSH -yhteyden, löydät CFG -hakemiston sieltä, löydät erilaisia ​​konfigurointitietoja, jotka kertovat sinulle, mihin porttiin anturi on kytketty. Jos kissat Config_File -nimiset tiedot, voit nähdä, mitkä anturit, jos sellaisia ​​on, järjestelmä uskoo, että sinulla on. Alla on näyte, jossa lämpötila -anturi on kytketty porttiin 1.

Port.0.Sensorid = 50559F7DCA9BB0E4385DFDE4
PWR.0.vult = 12
Ai.0.Sensorid = 50559F7DCA9BB0E4385DFDE4
Ai.0.Model = Ubiquiti Mfi-THS
Ai.0.label = lämpötila1
Ai.0.conversion = xyz*30 – 10
Ai.0.rep_analog = 1
Ai.0.analog_tag = lämpötila
Ai.0.sum_tag = DegleHours

Lämpötila -anturille voimme katsoa /Proc /Analog sekä purkaa lukemat. On olemassa muutamia huomioitavia asioita. AI.0 näyttää todella olevan/Proc/Analog/AI1 ei ole AI0: n/proc/analogia. Vaadit tarkistaa, että portti on otettu lukemalle, voit tarkistaa tarkastelemalla/proc/analogia/käytössä sekä tarkistamalla, että palautettu arvo on 1. Jos ei vain toista arvoa 1. Kissan/Proc/Analog/AI1: n kissasta palautettu arvo ei ole todellinen lämpötila, näet todennäköisesti pienen määrän, esimerkiksi 1.003. Täällä AI.0.Conversion Line -tyyppi Config_File tulee sisään. Tämä rivi on muuntamiskaava todellisen tuloksen saamiseksi. XYZ edustaa anturista tarkistettua arvoa, joten esimerkki: esimerkki:

#CAT/Proc/Analog/AI1
1.003

Koska kaavamme on:

XYZ * 30 – 10

todellinen lämpötila on

1,003 * 30 – 10 = 20,09

Muuten, ensimmäinen vaistoni oli tarkastella Apache -ohjelmistosovelluksen jäljittelemistä sekä aliasta, joka kuitenkin antaa materiaalin ja odotetun palautusarvovaatimuksen koodataan /salaa. Tämä on ehdottomasti syytä tarkistaa enemmän, koska minkä tahansa tyyppisten käytettyjen avainten on oltava sekä MORT: lla että palvelimella ja helpottaa integrointitietojen lisäämistä paljon muihin järjestelmiin.

On mahdollista kehittää omat anturit, esimerkiksi AA-akun kiinnittäminen 3 sekä 6 RJ45-liitäntään tai A+: een sekä päätelohon A- ja A-A- ja A-A- A-A-A-A-A-A-A- A- Proc/Analog/AI -portti. Tuoreella akulla sen tulisi tarkistaa noin 1,5 volttia.

linitx.com: ubnt.com

Haluta lisää? – Seuraa meitä Twitterissä, kuten me Facebookissa tai kirjaudu RSS -syötteeseen. Voit jopa saada nämä uutiset toimittamaan sähköpostitse suoraan postilaatikkoosi joka päivä.

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku