Uncategorized

Marimekko Display

Kuuluisa suomalainen tyyliliiketoiminta Marimekko on päätynyt olemaan nerokas skandinaavisen suunnittelun tunnus. Kanadan tekstiilimuseo popsin sunnuntaina kuolaamaan suuvesien tulosteiden yli sekä heidän uudessa näyttelyssään Marimekko -väreissä rakkaudella, joka kestää 21. huhtikuuta saakka.

Retrospektiivi tarkastelee yrityksen alkuperää ja sen olennaista toimintoa uuden tekniikan muotoilussa suomalaiseen muotoiluun. Käyttämällä rohkeaa, värikkäää estetiikkaa ja hämärtämällä linjoja muodin ja sisustussuunnittelun välillä, Marimekko julisti kunnioitetun sijainnin tyylihistoriassa.

Näyttelyn kanssa vaeltaessaan kävijät katsovat Marimekkon takana oleviin mieliin, suunnittelija Armi Ratia ja hänen toiseen puoliksi Viljo, valokuvia, elokuvia ja oivaltavia lainauksia. Marimekko -taustakuva suurentaa galleriaa joka käänteessä.

Merkillä upeaa materiaalia ripustetaan kuin kuvakudokset.

Löysin nämä 1960-luvun alkuperäiset pukut sekä 70-luvun erittäin marni-esque. Yksi näytön rakastetuista osista on menetelmä, jonka kuraattorit ilmoittivat Marimekkon käsitteellisestä tekniikasta muodin ja suunnittelun suhteen. Armi Ratian omat sanat summaavat sen täydellisesti: ”En todellakaan tarjoa vaatteita. Tarjoan elämäntavan. Nämä ovat malleja, ei muotoja … Tarjoan pikemminkin konseptin kuin mekot. ”

Alkuperäiset kuviot sekä 1960 -luvun materiaaliset värimallit tarjoavat käsityksen heidän innovatiivisesta prosessistaan.

Pidin näistä vintage -kampanjoista. Yksinkertaisuus, suorituskyky ja puhtaat linjat puhuvat yrityksen nykyaikaisesta skandinaavisesta estetiikasta.

Tekstiilien pyhäkkömäiset näytöt nostavat tyylit pyhään tasoon.

En ymmärrä, olisinko niin ottanut käyttöön jotain tätä värikästä ja rohkeaa, mutta se herätti ehdottomasti vaaran tunteen ja leikkiä, jonka meidän on yritettävä integroida elämäämme – onko työmme, työmme, vaatteet tai vähän Marimekko -taustakuva.

Valokuvien hyvitykset: 1-8. Chloe Berge